Aarschot Ravot

 

Aarschot Ravot

Onderzoek toont aan dat kinderen minder en minder buiten spelen. Nochtans halen kinderen aan dat ze graag willen buiten spelen. Daarom lanceert lanceert de jeugddienst van Stad Aarschot een campagne: Aarschot Ravot!

Aarschot Ravot is een campagne om kinderen te stimuleren buiten te doen spelen. De campagne loopt van 1 maart tot en met 30 juni. Gedurende die vier maanden worden er tips, acties en uitdagingen uitgewerkt om het buiten spelen in de kijker te zetten. We werken rond vier subthema’s:

  • Ontdek de speelterreintjes
  • Challenge: 10.000 uur Buitenspelen
  • Buiten spelen in je buurt
  • Buiten spelen op school!

4 maanden, 4 thema's

 

Ontdek de speelterreintjes

Wist je dat Aarschot en de deelgemeenten verschillende speelterreintjes rijk zijn? In maart kan je ze op een leuke manier ontdekken aan de hand van een mysterieus spel en de speelkaart. Speel het cluedospel van Artuur en help hem om de sleutel van de nieuwe waterpartij op de Grote Markt terug te vinden. Wie de sleutel vindt, mag de waterpartij in gang zetten en ontvangt een V.I.P pakket van Aarschot voor 1 jaar. 

 

 

Challenge: 10.000 uren buiten spelen

Eén voor allen, allen voor één! Artuur en De Vlieg dagen alle kinderen van Aarschot en de deelgemeenten uit. Als ze in april samen 10.000 buitenspeeluren verzamelen, dan komt er deze zomer opnieuw een zomerspeeltuin in het stadscentrum. Je buitenspeeluren kan je invoeren via www.jcdeklinker.be. De deelgemeente die het meeste buitenspeeluren verzamelt, krijgt een leuke prijs.

 

 

Buiten spelen in je buurt

In mei gaan we op zoek naar leuke buitenspeeltips en uitdagingen in je buurt. Wist je dat je een speelstraat kan aanvragen? Jouw straat staat dan gedurende 1 dag, 1 week of 1 weekend helemaal in teken van spelende kinderen.

 

Buiten spelen op school

Op school spelen kinderen steeds buiten op de speelplaats. Wat zijn de leukste speelplaatsspelletjes? En hoe kan je de speelplaats nog speelser maken? In juni zoeken we het samen uit. Artuur lanceert een pretpakket dat langs de verschillende scholen passeert. 

 

Aarschot Ravot charter

Gedurende de campagne laten we kinderen voorstellen formuleren  om meer buiten te kunnen spelen. Aan het einde van de campagne bundelen we alle voorstellen en verwerken we ze in een Aarschot Ravot charter. Aan de hand van het charter kunnen we dan acties uitwerken om buiten spelen in de toekomst nog meer te stimuleren.