FAQ

  • Algemeen:


Jeugdhuis De Klinker en Jeugdcentrum De Klinker, Potato Patato? Jeugdhuis De Klinker en Jeugdcentrum De Klinker zijn niet hetzelfde. Jeugdhuis De Klinker is een fysieke plaats in het jeugdcentrum maar wordt beheerd door de jongeren zelf, en dit binnen een autonome VZW. In het jeugdhuis kan je tijdens de openingsuren terecht voor een drankje of een activiteit. Jeugdcentrum De Klinker is de jeugddienst van de Stad Aarschot. Het Jeugdcentrum omvat de uitleendienst, de Klinker Club, de vakantiewerking en nog veel meer.  Bovendien staan wij klaar voor alle jongeren van Aarschot en omstreken.

Een leuk idee?

Indien je zelf een leuk idee hebt om ons aanbod aan te vullen of om onze dienstverlening te verbeteren, laat het ons weten op info@jcdeklinker.be.

 

 

  • Grabbelpas en Vakantieclub

Hoe oud moet je zijn om te kunnen deelnemen aan de Grabbelpasactiviteiten?

Grabbelpas is er voor kinderen van 6 tot 12 jaar en van 11 tot 16 jaar. Deelnemen kan vanaf het moment dat je effectief 6 jaar bent. Om deel te nemen aan de activiteiten van de 11- tot 16-jarigen, moet je effectief 11 zijn. 11-jarigen kunnen dus kiezen uit beide programma’s. Ben of word je nog geen 6 jaar, geen nood, dan kan je steeds terecht bij de Vakantieclub. Bij de Vakantieclub ben je welkom vanaf de dag dat je effectief 3 jaar bent. Daarenboven laten we enkel kinderen toe die zindelijk zijn.

 

Hoe schrijf ik mijn kind in voor de Vakantieclub of de Grabbelpas?

Inschrijven kan aan de balie of via http://inschrijvingen.jcdeklinker.be.
Na het aanmaken van een account kan je zelf de activiteiten raadplegen en toevoegen. Na elke inschrijving krijg je een bevestigingsmail.

 

Hoe kan ik een activiteit annuleren van de Vakantieclub of de Grabbelpas en zijn hier kosten aan verbonden?

Annuleren kan je niet zelf en dient altijd via mail of aan de balie te gebeuren.

Bij annulering tot en met 30 kalenderdagen voor aanvang van de activiteit is de annulering kosteloos. Het inschrijvingsgeld wordt niet gefactureerd.

Bij annulering tussen 29 en 7 kalenderdagen voor aanvang van de activiteit is de annulering niet kosteloos. De helft van het inschrijvingsgeld wordt gefactureerd wegens administratieve kosten.

Bij annulering 6 kalenderdagen voor aanvang van de activiteit wordt de volledige kostprijs aangerekend wegens administratieve kosten.

Mijn kind staat op de wachtlijst van de Vakantieclub of Grabbelpas, wat nu?

Als een activiteit volzet is, kan je jouw kind op de wachtlijst inschrijven. Van zodra er een plaats vrijkomt, nemen we telefonisch contact op. Bij bevestiging schrijven we de deelnemer definitief in. Indien je geen telefoon krijgt, is er dus helaas geen plaats vrijgekomen.

 

Mijn kind heeft een beperking. Kan hij/zij deelnemen aan de activiteiten van de Vakantieclub of Grabbelpas?

Neem hiervoor contact op met ons. Wij bekijken dit samen en proberen alles in werking te stellen om elk kind een leuk vakantieaanbod aan te bieden. Wist je trouwens dat tijdens de zomermaanden de Vakantieclub enkele weken inclusief gaat? In deze weken worden kinderen met een beperking extra begeleid om mee te spelen.

 

Sociaal tarief?

Kinderen en jongeren uit een gezin met een beperkt inkomen, kunnen beroep doen op het Uitpaskansentarief. Dit verminderd tarief (korting van 80%) wordt toegekend op advies van OCMW Aarschot en Buurtwerk Aarschot.

 

Facturatie?

De betaling van activiteiten gebeurt achteraf. De betaaluitnodiging wordt na het aflopen van de vakantie gestuurd naar het emailadres opgegeven in het account.

 

 

  • Plug in

Hoe schrijf ik mij in voor Plug in?

Inschrijven kan aan de balie of via http://inschrijvingen.jcdeklinker.be
Na het aanmaken van een account kan je zelf de activiteiten raadplegen en toevoegen. Na elke inschrijving krijg je een bevestigingsmail.

 

 

  • Repetitielokalen huren

Hoe kan ik gebruik maken van een repetitielokaal?

Dit doe je door een toegangsbadge aan te vragen. Een badge aanvragen kost eenmalig 7.50 euro en kan telefonisch, via mail of aan de balie. Na het invullen van het formulier wordt de badge aangemaakt en kan deze de dag nadien worden opgehaald aan de balie van het Jeugdcentrum. Bij het ophalen van de badge wordt je wegwijs gemaakt in de repetitielokalen door een van de medewerkers.

 

Hoe huur ik een repetitielokaal?

Een repetitielokaal vastleggen kan telefonisch, via mail of aan de balie. Je kan maar een maand op voorhand repetities vastleggen.

 

Facturatie?

De betaling van de huur van de repetitielokalen gebeurt achteraf. De factuur wordt om de drie maanden gestuurd naar het emailadres dat is opgegeven bij het aanmaken van de badge.

 

 

  • Materiaal huren

Kan ik materiaal uitlenen van de uitleendienst?

Enkel verenigingen uit Aarschot kunnen materiaal uitlenen. Particulieren en commerciële organisaties zijn uitgesloten van ontlening.

 

Welk materiaal kan ik uitlenen?

Een lijst met materialen kan je terugvinden onder de rubriek “Uitleendienst”.

 

Wanneer kan ik materiaal van de uitleendienst ophalen of terugbrengen?

Materiaal ophalen of terugbrengen kan op maandag of vrijdag van 9u-12u en 13u-16.45u. Valt deze dag op een feestdag dan kan het materiaal de dag ervoor of erna worden opgehaald / teruggebracht.

 

Facturatie?

Het huurgeld wordt achteraf gefactureerd op het opgegeven emailadres. Er dient geen waarborg betaald te worden.

 

 

  • De Klinker Club

Kan ik de Klinker Club huren?

De Club is beschikbaar voor activiteiten van jeugdverenigingen en voor sommige andere evenementen. Als basisregel geldt dat elke activiteit die doorgaat in de Klinker Club openbaar moet zijn, met publiek karakter. Privé-feesten met gesloten deuren worden niet toegelaten. Voor meer info kan je het reglement raadplegen.

 

Kan ik mijn eigen drank meenemen bij de organisatie van een evenement?

Zelf drank voorzien is verboden. Alle dranken dienen worden afgenomen via onze brouwer.