Speelstraten en sneeuwstraten

Speelstraten en sneeuwstraten


Tijdens een speelstraat wordt (een deel van) de straat volledig afgezet en vrijgemaakt voor doorgaand verkeer. Op een speelstraat draait alles om spelen, elkaar ontmoeten en activiteiten organiseren op straat! Organiseer een speelstraat helemaal op maat van jouw buurt en de kinderen die er wonen:

 • Je kan bij JC De Klinker terecht voor leuk materiaal en verschillende keuzepakketten om jouw speelstraat in te richten en kleur te geven
 • Je kan speelstraten aanvragen voor één dag, een hele week, een vaste dag in de zomer, ... .
 • Je kan een speelstraat aanvragen voor de van mei tot en met september.
 • Je hoeft geen buurtcomité te hebben om een speelstraat te organiseren en de procedure is een fluitje van een cent!
 • De stad geeft een gratis speelstratenpakket aan iedereen die een speelstraat organiseert; je krijgt een vlaggenlijn, bellenblazen, strandballen en stoepkrijt, allemaal van Artuur!Check ons reglement voor meer informatie.

Een sneeuwstraat kan je ook organiseren!

Hoe doe je dat?

 • Je dient je evenementaanvraag in bij het evenementenloket.
 • Als deze goedgekeurd is, breng je je buurt op de hoogte (de inwonders van de / het straat(deel) dat afgezet wordt). Buurtbewoners hebben dan drie weken de tijd om te reageren via e-mail (info@jcdeklinker.be) als zij hier niet achterstaan. Krijgt de stad een reactie, hou je een enquête in het deel van de straat dat afgesloten zou worden. Is 80% akkoord, kan de sneeuwstraat georganiseerd worden.
 • Je aanvraag is orde en je buurt ziet een sneeuwstraat ook zitten? Wanneer er minstens 3 cm sneeuw wordt voorspeld, contacteer je JC De Klinker minstens 2 dagen voor je sneeuwstraat begint. Wij regelen dan dat je straat wordt afgezet en er niet gestrooid wordt, opdat kinderen volop van de sneeuw kunnen genieten! Sleeën, sneeuwballengevechten,... Jouw straat wordt een echt winterwonderland! De straat is maximum 3 opeenvolgende dagen een sneeuwstraat (of zolang er sneeuw ligt)

  Tip: waarom koppel je er niet meteen een buurtfeest aan vast? Met de buren een lekkere chocolademelk of glühwein drinken terwijl de kinderen in de sneeuw spelen - gezellig! De stad geeft 1 keer per jaar een toelage voor buurtfeesten.

Welke stappen onderneem je als je een Speelstraat of Sneeuwstraat wil organiseren?
 

Vul het speel- en sneeuwstratenformulier in, op te vragen bij De Klinker of onderaan deze pagina te downloaden

Maak een keuze uit één van de vele formules die De Klinker aanbiedt.

Vraag je evenement aan bij het evenementenloket (minstens 6 weken voordat je Speelstraat doorgaat)

Reserveer je gewenste materiaal in de Uitleendienst.

Zo simpel is het!

Check het speel- en sneeuwstratenformulier onderaan deze pagina voor meer info

Check ook de website van de stad Aarschot voor meer info over buurtfeesten: https://www.aarschot.be/thema/2966/activiteit-organiseren

 

Speelstraat XL

 

Wat is een Speelstraat XL?

 

Speelstraat XL onderscheidt zich van andere evenementen omdat een Speelstraat XL meer is dan enkel een groot feest/evenement. Ze heeft als doel buren bij elkaar te brengen! Speelstraat XL is steeds op maat van de buurt en zal dus nooit twee keer exact hetzelfde zijn. Samen met de kinderen uit de buurt zoeken we uit wat hun dromen zijn, en samen trachten we deze dromen te laten uitkomen !

 

Komt Speelstraat XL 2019 naar jouw buurt?

 

Organiseert jouw buurt of vereniging een tof initiatief in de periode april of mei? Staat er nog niets concreet op poten, maar is de ‘goesting’ er om samen met de ganse buurt wat leven in de brouwerij te brengen? Kan deze organisatie nog een extra Artuur-boost gebruiken?

JC de Klinker en buurtwerk Aarschot komen jouw initiatief of idee mee ondersteunen! Organiseer samen met ons een Speelstraat XL op maat van jouw buurt en de kinderen die er wonen!

Elk jaar wordt er één buurt gekozen waar de Speelstraat XL doorgaat. Stel jouw buurt kandidaat voor Speelstraat XL 2019! Kandidaturen kunnen ingestuurd worden tot 30 januari 2019. Dit kan door een mailtje te sturen naar info@jcdeklinker.be

 

Materiaal

 

JC De Klinker biedt enkele keuzepakketen aan voor de speelstraten:

 • Speelkoffer (gratis)
 • Pakket A: speelkoffer, promomateriaal, tentje en springkasteel (€10.50)
 • Pakket B: speelkoffer, promomateriaal, tentje en springkasteel (€15.50)
 • Pakket C: speelkoffer, promomateriaal, tentje, springkasteel  en aanwezigheid van 2 monitoren (€42)

Wil je extra materiaal ontlenen? Check onze uitleendienst!

Naast de uitleendienst biedt ook de sportdienst van Aarschot interessant materiaal aan dat een speelstraat nog leuker kan maken! 
https://www.sportinaarschot.be