Nieuws over jeugdruimte

Artuur speelt deze zomer....

De schattenzoektocht

Jeugdcentrum De Klinker heeft op 8 verschillende speelplekken schatkisten met ponsen verstopt. De kinderen kunnen deze zomer zoeken op de aangegeven locaties. Zo proberen we de kinderen het gevoel te geven dat ze een beetje op  reis gaan in eigen stad.

1.         Multisportterrein en Skatepark: JC De Klinker, Demervallei 14, Aarschot

2.         Avontuurlijk speelparcours: Demervallei, Aarschot

3.         Speelterrein De Stapsteen (Huis Theyskens): Tielsteweg 1, Rillaar

4.         Boomhut:  Jozef Van Thieltstraat, Rillaar

5.         Speelterrein Fabiolaplein: Withuisstraat, Aarschot 

6.         Speelschip: Stadspark, Aarschot

7.         Gijmelbergbos: Kruising August Vermeylenstraat en Ernest Claesstraat, Aarschot

8.         Meetshovenbos: Bivakzone + speelzone: Ter Heidelaan 97, Aarschot

Print hier de uitleg en de ponskaart. 

 

Op de Zomerspeeltuin 

Stad Aarschot organiseert deze zomer een zomerspeeltuin in het centrum van onze stad. Kinderen kunnen volop ravotten op de Bonenwijk en de Grote Markt. Zo wil de stad de kinderen extra in de watten leggen deze zomer. 

Op de Grote Markt kan je van 3 juli tot 30 september fijn spelen in de zandbak, lekker bijpraten met je vriendjes in het hutje of kapitein zijn voor één dag en het vlot in goede banen leiden.

 

Op de Bonewijk kan je van 21 juli tot 30 september je uitleven op de vogelnestschommel, klimmen op de klimtoren en vervolgens naar beneden roetsjen van de schuifaf. Of gewoon lekker spelen in de reuze zandbak.

 

 

 

Coronamaatregelen

De speelterreinen van stad Aarschot zijn sinds 27 mei terug opengesteld voor publiek. Waar dien je best rekening mee te houden?

  • Voor en na het spelen de handen wassen. Neem best ook alcoholgel mee om de handen te ontsmetten.
  • Kinderen tot en met 12 jaar kunnen onbeperkt samen spelen, bij voorkeur onder begeleiding van een ouder of voogd.
  • Ouders of begeleiders blijven op een afstand (1.5m) van andere kinderen en volwassenen.
  • Maak vooraf goede afspraken thuis.
  • Sommige toestellen zijn nog afgesloten met een lint omwille van veiligheidsredenen.
  • De speelterreinen vallen onder het type buurtspeelterreinen waardoor er geen beperking op het aantal kinderen wordt opgelegd. Enkel speeltuin Bekaf beperkt het aantal kinderen om zo de maatregelen te respecteren.

Speeltuin De Stapsteen (Rillaar) en Huis Verdonk (Langdorp) zijn open na de openingsuren van de kinderopvang. Dit om de maatregelen van de kinderopvang te respecteren.

  • Tijdens de week: van 9u tot 15u en van 19u tot 21u
  • Tijdens het weekend de hele dag

Op woensdag enkel van 19u tot 21u

 

GANGMAKERS EN KOPLOPERS

 

Gangmakers en koplopers experimenteert in 6 pilootsteden (waaronder Aarschot) met een methodiek die onderzoekt hoe de stad eruit zou zien als kinderen mochten beslissen. Ook geven ze extra aandacht aan trage wegen en de linken daartussen.

Een straal van 1km² van Aarschot werd onder de loep genomen: welke verbindingen en doorsteken ontbreken nog? Hoe maken we onze stad nog kindvriendelijker? De kinderen gingen onder meer op tocht op de Leiberg, de site rond Orleanstoren, op de Demervallei en aan Bekaf.

Het leuke aan dit project is de diverse groep die het kamp begeleidt: een expert op vlak van trage wegen, kunstenaars, grafici,… Samen daagden ze kinderen uit om creatief na te denken over publieke ruimte.  Het eindresultaat van het kamp zijn enkele kaarten en een logboek met daarin aanbevelingen over de publieke ruimte die de kinderen hebben onderzocht.


Benieuwd? Check zeker het logboek in de link hieronder! De resultaten trachten we mee te nemen in nieuwe ontwikkelingen in de stad.