Nieuws over speel- en jeugdruimte

Rookvrij spelen in Aarschot

[IFrame]

De stad Aarschot draagt ook een steentje bij tot een rookvrije toekomst voor onze kinderen en jongeren. Alle speelterreinen in Aarschot en de deelgemeenten zijn rookvrij. Daarnaast zijn ook de zones aan het stadhuis, sportcentrum Demervallei en de bib en het museum rookvrij.

De rookvrije plekken worden aangeduid met duidelijk signalisatiemateriaal. We vragen aan elke inwoner en bezoeker om op die locaties niet te roken in het bijzijn of het zicht van kinderen en jongeren.

Zo gaan we in Aarschot alvast samen op weg naar een rookvrije toekomst. En dat is goed voor iedereen!

Het project 'Generatie Rookvrij' wordt in Aarschot getrokken door Jeugdcentrum De Klinker en Dienst Samenleven in samenwerking met Welzijnsraad Aarschot en Logo Oost-Brabant.

 

GANGMAKERS EN KOPLOPERS

 

Gangmakers en koplopers experimenteert in 6 pilootsteden (waaronder Aarschot) met een methodiek die onderzoekt hoe de stad eruit zou zien als kinderen mochten beslissen. Ook geven ze extra aandacht aan trage wegen en de linken daartussen.

Een straal van 1km² van Aarschot werd onder de loep genomen: welke verbindingen en doorsteken ontbreken nog? Hoe maken we onze stad nog kindvriendelijker? De kinderen gingen onder meer op tocht op de Leiberg, de site rond Orleanstoren, op de Demervallei en aan Bekaf.

Het leuke aan dit project is de diverse groep die het kamp begeleidt: een expert op vlak van trage wegen, kunstenaars, grafici,… Samen daagden ze kinderen uit om creatief na te denken over publieke ruimte.  Het eindresultaat van het kamp zijn enkele kaarten en een logboek met daarin aanbevelingen over de publieke ruimte die de kinderen hebben onderzocht.


Benieuwd? Check zeker het logboek in de link hieronder! De resultaten trachten we mee te nemen in nieuwe ontwikkelingen in de stad.