Kinderraad Aarschot

Wat is de kinderraad

Eén van de uitgangspunten van kind- en jeugdvriendelijkheid is participatie aan het beleid door kinderen. Want ook kinderen hebben en stem en willen meer gehoord worden.

De kinderraad bestaat uit leerlingen uit Sint Jozef College Aarschot, VBS Langdorp en Gijmel, Zonnedorp, Onze School Wolfsdonk, De Hoogvlieger, Sancta Maria, BS Dolfijn, BS De Knipoog. 

Ze vertegenwoordigen de leerlingen uit hun school en denken samen na over wat kinderen belangrijk vinden in Aarschot. Af en toe zullen ze de kinderen uit hun school bevragen. Ze nemen deze ideeën dan allemaal mee naar de kinderraad.

De kinderraad doet voorstellen aan het college van burgemeester en schepenen. En het college van burgemeester en schepenen zal ook af en toe de mening van de kinderen vragen over waar ze mee bezig zijn.

De kinderraad werkt net als vorig jaar rond het thema milieu. Ze werkten drie doelstellingen waarmee ze aan de slag gaan:

  • Minder afval en meer vuilnisbakken
  • Het verkeer in de stad moet veiliger zijn voor fietsende kinderen
  • Minder beton en meer groen in de stad en op school

Lenteschoonmaak

 

De kinderraad organiseert van 21 maart tot 21 april een zwerfvuilcampagne: de  Lenteschoonmaak.  Ze steken de handen uit de mouwen en maken hun schoolomgeving proper.

Ook jij kan je steentje bijdragen. Wil je samen met je vereniging, buren, collega's,... meehelpen om onze stad  en de  deelgemeenten zwerfvuilvrij te maken?

Je kan rekenen op gratis prikkers, handschoenen en zwerfvuilzakken. Deze kan je komen afhalen in het stadshuis tijdens de openingsuren:

maandag 12 en 13 - 19.30 uur
dinsdag  12 uur
woensdag 12 en 13 - 16 uur
donderdag 12 uur
vrijdag 12 en 13 - 16 uur

Wil je gebruik maken van het materiaal? Registreer je dan snel bij de milieudienst: 016 55 03 81 - milieudienst@aarschot.be door de volgende gegevens door te geven:

  • je naam en telefoonnummer
  • aantal deelnemers aan de opruimactie
  • locatie van je opruimactie
  • de datum van de opruimactie door te geven.
  • de datum dat het zwerfvuil mag opgehaald worden.

Al het zwerfvuil dat door geregistreerde deelnemers werd verzameld, worden opgehaald na melding

 

Kinderraad op Facebook

 

Blijf op de hoogte van de acties van de Kinderraad via hun Facebookpagina: https://www.facebook.com/kinderraadaarschot/