Monitor worden?

Vooraleer je de eerste stap richting moni-zijn zet, gooien we allerlei informatie op je af. Heb je na dit te lezen nog vragen of opmerkingen? Of wil je simpelweg starten? Mail naar merlijn@jcdeklinker.be! Klaar? Let’s go.

Wil jij graag monitor worden? Dat kan vanaf het jaar dat je 16 wordt!

Je begint met een gesprek met de vakantieverantwoordelijke van Jeugdcentrum De Klinker. Hier krijg je alle informatie over de vakantiewerking, je verloning en wat we van jou als monitor verwachten. Je begint steeds als starter-monitor. Let op: dit gesprek is verplicht!

Wil je toch wat meer informatie of wil je eens een kijkje komen nemen wat monitor-zijn allemaal inhoudt? Dan ben je steeds welkom op een kennismakingsmoment. Hier worden de kandidaat starter-monitoren op Huis Verdonck (de plaats van de Vakantieclub/speelpleinwerking) verwelkomd door enkele hoodmonitoren. Zij maken je wegwijs in de lokalen en geven je alle informatie over wat het is om monitor te zijn. We organiseren de kennismakingsmomenten elke vrijdag voor de vakantie om 18u. (OPGELET: In de kerstvakantie is er GEEN Vakantieclub en/of Grabbelpas. Dit wil zeggen dat de vrijdag voor de kerstvakantie ook GEEN kennismakingsmoment wordt georganiseerd.)

Als starter-monitor sta je eerst één week op de Vakantieclub. Dit is je “stage.”  Na deze week zitten jij de hoofdmonitor en vakantieverantwoordelijke samen voor een evaluatiegesprek. Na een positieve evaluatie kan je starten als monitor, zowel op de Vakantieclub als de Grabbelpas!

Starter-monitoren  worden aan een lager tarief vergoed dan gewone monitoren. Zodra
ze zijn aangenomen als monitor, worden ze aan hetzelfde tarief vergoed.

Een voorbeeld om alles nog net iets duidelijker te maken :

Joske denkt op 1/02/2018 “ik wil animator worden bij JC De Klinker”. Joske belt, mailt of stapt naar De Klinker. Hij krijgt bovenstaande uitleg en beslist om hierin mee te stappen. Joske kiest ervoor om in de paasvakantie zijn startersweek te doen. Vooraleer hij van start gaat, wou hij toch graag wat meer informatie. Daarom kiest hij ervoor om naar één van de kennismakingsmomenten te komen. Hierbij krijgt hij de nodige uitleg van wie, wat, waar en wanneer én ontmoet hij een hele deel van de moni’s. Neig! Laat die paasvakantie maar beginnen! Na 2 startersdagen heeft Joske een kort gesprek met de hoofdmoni van dienst. Die zegt enkele werkpunten waar Joske op moet letten en geef gerichte feedback. Zijn startersweek gaat vlot en hij krijgt lovende reacties over zijn moni-stijl! Op het einde van zijn startersweek krijgt Joske te horen tijdens zijn eindevealuatie dat, als hij wil, wordt aangenomen als animator. Woehoew!

Interesse?
Neem contact op met de vakantieverantwoordelijke Merlijn via merlijn@jcdeklinker.be.

Ik heb een animatorattest!

Heb je een kadervormingscursus gevolgd en een animatorattest behaald? Goed nieuws! JC De Klinker betaalt jouw cursus gedeeltelijk terug. Breng je ondertekend attest, een kopie van je identiteitskaart en je bankkaart of bankrekeningnummer binnen aan de balie van Jeugdcentrum De Klinker.

Je kan je attest ten laatste een jaar na je gevolgde cursus binnenbrengen. Dien je voor 15 november in, dan wordt de betaling hetzelfde jaar nog uitgevoerd. Dien je je attest in na 15 november gebeurt de betaling het jaar erna.