Arktos

Baseline

HET KAN WÉL
Arktos gaat ervan uit dat iedereen over een eigen kracht beschikt. Er bestaat niet iets als ‘hopeloze gevallen’. Zeker wanneer kinderen en jongeren moeite hebben met het vinden van hun eigen talenten en kwaliteiten, zijn wij er om te zeggen: het kan wél. Ook in het netwerk van ouders, scholen, partners, overheden en de rest van de samenleving zien we die kracht. Die willen we ontwikkelen met kritisch optimisme en concrete voorstellen. We willen een brug slaan naar gelijkgestemde organisaties en partners. Want het kan wél… samen.

HET KAN WÉL
Arktos is enthousiast en strijdvaardig. We steken de handen graag uit de mouwen, want we geloven dat ons werk een verschil maakt. Niet passief aan de zijlijn, maar actief in het veld, in het beleid en als het moet boven op de barricades. De passie voor ons vak, voor kinderen en jongeren, voor een maatschappij met kansen voor iedereen: dat is wat ons drijft. Want het kan wél.

‚ÄčArktos is in JC De Klinker vertegenwoordigd door Neel, Nola, Bea, Lien en Laurent. Samen met de mensen van het JAC bieden zij graag handvaten aan aan jongeren die het niet altijd even gemakkelijk hebben. Waar een JAC'er graag individueel in gesprek gaat met een jongere, werken de Arktossers samen met de jongeren verschillende coole projecten uit.