Dag van de regenboog

Dag van de regenboog

Na de succesvolle edities Dag van de held, Dag van de droom, Dag van de rebel  en Dag van de toekomst zijn we er terug met het kindercultuurfestival: Dag van de Regenboog.  Een dag vol workshops, theater en animatie in een kleurrijk regenboogsausje. 

We focussen op een kleurrijke dag. Van een Mexicaanse slinger maken en een cirkusworkshops, tot klimmen in de bomen en eenhoornrun. Voor ieder wat wils. 

Dag van de regenboog is gratis en gaat door in het stadspark en omgeving. 

Ontdek het programma hier binnenkort!

Partners: CC Het Gasthuis, JC De Klinker, Huis van het Kind en dienst evenementen

 

Programma

 

Workshops

Figure Weaving

We weven er op los. Met felgekleurde touwen van gerecycled materiaal.   Waar de één eindigt, kan de ander  verder...  Samen weven op kippengaas is superleuk! Ben je ook zo benieuwd naar het eindresultaat?

 

Cirkusworkshop

 

Kleurrijke kleiwereld

 

 

Zonnevanger

Toveren met je handen, klei, verf en een houten blokje... Dat kan iedereen!  Op een zelf getimmerde houten sokkel maak je in mum van tijd een bijzondere creatie. De nog verse zachte klei kan direct worden geschilderd en ieders resultaat gaat mee naar huis. In afwachting kan jouw creatie nog even drogen in de rode bus en kan iedereen je werkje bewoneren. 

Maak je eigen regenboog zonnevanger en geniet thuis nog na van Dag van de regenboog. 

Kleurrijke stoep

Kom mee de stoep inkleuren. We maken samen kleine en grote krijttekeningen. Maak een leuke luchtfoto van jezelf op de kleurrijke stoep. 

Fiësta: Mexicaanse slinger

Fiesta! nodigt mensen uit om gezamenlijk een Mexicaanse slinger te maken, en zo een verbinding te scheppen tussen verschillende plekken van het festival.


Iedereen kan meedoen. Neem een lapje van de rijdende hoepelrok en knip die in een mooie vorm.
Al die vormen worden aan elkaar genaaid en terwijl de hoepelrok van de hoge dame steeds leger wordt, wordt de slinger steeds voller en langer. 
 

Straattheater

Time Play

Time Play (5+) is een locatievoorstelling waar 2 dansers elkaar en het publiek uitdagen op spelende wijze. Geïnspireerd op verschillende kinderspelletjes ontstaat een pingpongduet van woorden en beweging. Van hier-naar-daar, van hoog-naar-laag en weer over-en-weer. Het publiek wordt getriggerd om mee te bewegen en gaat ook actief aan de slag met de dansers via interactieve opdrachten. Time Play zal je telkens opnieuw verrassen, alert houden en vooral zin geven om te bewegen.

De voorstelling speelt om 14u30 en 16u15  ter hoogte van de personeels parking aan het stadhuis. 

 

Animatie

Eenhoornrun

Leef je helemaal uit op de eenhoornrun. 

Peuterzone met regenboogglijbaan

Speciaal voor de allerkleinsten voorzien we een peuterzone. Hier kunnen de peuters en kleuters zich volop uitleven op de regenboogglijbaan, fijn knutselen, of spelen met mama/papa/... . 

Airbrushtattoo's

Klimmen tussen de bomen

Ondertussen een vaste waarde op onze kindercultuurdag. Een laagteparcours tussen de bomen. Verplaats je doorheen het stadspark als klimmend en klauterend tussen de bomen.