TUFF GUAC+ DVKES with local support DESMOND DANDIES

TUFF GUAC+ DVKES with local support DESMOND DANDIES

DVKES:

Na het bejubelde debuut (“Push Through”) staat DVKES (uit te spreken als: Dukes) te trappelen met een nieuwe plaat.

De band die al meermaals bewees over een stevige portie talent te beschikken (Humo’s Rockrally, De Nieuwe Lichting 2020 en opgepikt door KEXP) nam producer Micha Volders (Whispering Sons, The Sore Losers) onder de arm voor zijn tweede langspeler.


Volders trok de band uit zijn comfortzone en het resultaat is een eigenzinnige mix van krautrock, psychedelica en vroege elektronica. Indie pur sang! DVKES verrast bovendien door vrouwenstemmen toe te voegen aan het instrumentarium. Vrouwenstemmen?  Ja, én niet van de minste! Lara Chedraoui (Intergalactic Lovers), Naomi Symons (Reena Riot) en Ciska Vanhoyland (Mon-o-Phone) wilden maar al te graag samenwerken met dit Antwerpse trio.

De hypnotiserende grooves, het snijdende gitaargeluid, de wijdse synths en de catchy songs worden in een smaakvol atypisch jasje gestoken. Je hoort onweerstaanbare indierock met een knipoog naar Talking Heads, Raymond Scott, Tame Impala, Goat en Devo.

Het moge duidelijk zijn: DVKES is een band die niet voor één gat te vangen is en een nieuwe interessante weg inslaat.

TUFF GUAC:

Tuff Guac is Rafael Valles Hilario’s home recording solo project.

Van Sixties bubblegum pop tot zwaar overstuurde halogeen garage rock, op deze cowboycore sta je geen seconde stil!

Na alle underground podia afgespeeld te hebben met een dozijn garage punk bands, was in 2019 de nood hoog om een melodieuzer/muziekaler ei te leggen.

Hieruit kwam het debuutalbum ‘Green and Handsome’ voort; een galm-gulzige, dertien songs tellende plaat die uitpuilt van de catchy garage pop hits.

Dit alles smaakvol opgenomen op 22-jarige leeftijd met een 8-track tape recorder en een paar microfoons in een oud huis in Kapellen.

Live wordt Rafael bijgestaan door Wim De Busser (The Colorist Orchestra, Matt Watts, Stef Kamil Karlens,…), Gert-Jan Van Damme en Jasper Suys.

DESMOND DANDIES:


Catchy gitaarriffs, loeiharde versterkers, dromerige vocals en een retestrakke ritmesectie. Desmond Dandies voelen zich het veiligst in een muffe garage onder een stoffig laken, doordrenkt in zweet en bier. Dat betekent echter niet dat ze geen risico’s durven nemen.
Tijdens een set laten ze de rode draad van de typische garagerock wat minder gespannen en zoeken ze op een speelse manier steeds de grenzen op, van een pletwals die over je heenrijdt tot de climax van een psychedelische trip.
Na een vruchtvolle zomer waarin ze de opnames van hun debuutalbum afrondden, zijn ze nu klaar om de nieuwe songs te testen in de clubs, vooraleer ze hun langspeler de wereld in lossen in april 2023.