What's up

TOO COOL TO SCHOOL? NO !

JC De Klinker wil een speler zijn in zoveel mogelijk levensvlakken van de Aarschotse jongere. Het schoolleven is een grote hierin en daarom zijn scholen onze place to be! Samenwerkingen in, rond en met scholen is een belangrijke factor in het tienerbeleid. Geen vrije tijd zonder onderwijs, geen onderwijs zonder vrije tijd.

Heb je een leuke samenwerking of project op school in gedachte waar wij als JC De Klinker een jeugdige rol in kunnen spelen? Contacteer ons!

 

VRAAG MEETS AANBOD

Als jeugdcentrum hebben wij een doorverwijs- en informatiefunctie. Vragen langs de ene kant en een brug slaan naar het aanbod aan de andere kant. Deze vragen kunnen inhoudelijk een lage of hoge drempel hebben. Van ‘Wat is er deze zomer te doen in Aarschot?’ tot ‘Ik heb hulp nodig met mijn leergedrag. Wat kan ik doen?’.

Door in gesprek te gaan met jongeren, organisaties en hulpverleners in Aarschot, maken we de stap tussen beiden kleiner en de ruimte tot ontmoeting groter.

 

DOOR, VOOR, MET, BOVEN, ONDER, …?

Natuurlijk doen wij niets zonder jullie, onze jongeren! Alles wat we doen is met, voor of door de jongeren van Aarschot. Participatie is een sexy onderwerp dat wij ten harte nemen! Op welke manier doen we dit? Simpel, door gewoonweg in gesprek te gaan.
 

Hoe uit zich dit bij ons?

Tijdens het Wakco-café op woensdagnamiddag heb je de vrijheid om te doen en laten wat je wil. Chillen? Huiswerk maken? Gamen? Kubb- of voetbaltornooi? Alles kan en mag! Je krijgt in het jeugdhuis de nodige experimenteerruimte om te proberen, te proeven, te vallen en weer op te staan.
Tweemaandelijks gaan wij op uitstap - naar waar? Dat kiezen jullie zelf! Van paintballen, naar kayakken. Van trampolinepark tot graffititocht. Dit allemaal voor een prikje! Zo kan ook wie het financieel moeilijker heeft, een unieke ervaring hebben zonder de financiële drempel.


Inspraak in de werking

We stimuleren informeel leren. Niets structureel plannen, maar voelen wat er leeft en inspelen op vragen. Discussie over de nieuwe president van Amerika , vragen over vandalisme, interesse in te gaan alleen wonen? De waaier is breed! Met behulp van het aanbod in Aarschot proberen wij op een informele manier een antwoord te formuleren en het gesprek open te trekken.

Meer informatie over wat er gebeurt (= WHAT’S UP) ? Kom gerust langs op woensdagnamiddag in jeugdhuis De Klinker. We staan je graag te woord!