Gangmakers en Koplopers

Gangmakers en Koplopers


 Gangmakers en koplopers experimenteert in 6 pilootsteden (waaronder Aarschot) met een methodiek die onderzoekt hoe de stad eruit zou zien als kinderen mochten beslissen. Ook geven ze extra aandacht aan trage wegen en de linken daartussen.

 

De eerste week van juli komt er een Gangmakers en Koploperskamp in Aarschot. Van 1 tot 4 juli en 6 juli van 9u tot 13u komen kinderen tussen 9 en 12 jaar samen om met experts de stad in te trekken. We concentreren ons op Aarschot centrum en de site aan Orleanstoren. Op deze site komt namelijk een nieuwe ontwikkeling, de torens, dus er zijn nog veel mogelijkheden om deze plek te ontwikkelen. Kinderen mogen hierin hun stem zeker laten horen! Dienst ruimtelijke ordening en het architectenbureau die de ontwikkeling op zich neemt, zijn alvast enthousiast en benieuwd naar de ideeën van de kinderen. Maar ook de rest van Aarschot centrum wordt onder de loep genomen: welke verbindingen en doorsteken ontbreken nog? Hoe maken we onze stad nog kindvriendelijker?

 

Het leuke aan dit project is de diverse groep die het kamp begeleidt: een expert op vlak van trage wegen, kunstenaars, grafici,… Samen dagen ze kinderen uit om creatief na te denken over publieke ruimte. Elke dag zijn er tochtjes afgewisseld met ateliers waarin de kinderen spelen, fantaseren, tekenen en schrijven. Het eindresultaat van het kamp is een kaart die de zaterdag van het kamp al klaar zal zijn. De ideeën van de kinderen zullen hierin vervat zitten en de kaart zullen aan iedereen voorgesteld worden op zaterdag, tijdens een optocht door het centrum.

 

Je ziet het, een supertof artistiek en avontuurlijk kamp dus!

 

Alle concrete info op een rijtje:

 

DOE MEE

Je woont in Aarschot Centrum

Je bent vrij van 1 tot 4 juli en 6 juli van 9u tot 13u

Schrijf snel in! Er is plaats voor 15 kinderen

Deelname is gratis

Uitvalsbasis: JC De Klinker, Demervallei 14, Aarschot

Inschrijven: inne@jcdeklinker.be of 016 56 62 24