Buitenspeeldag XL in Aarschot

Buitenspeeldag XL in Aarschot

De Buitenspeeldag wil het buitenspelen voor kinderen promoten en is ook verschillende jaren een vaste waarde in Aarschot. Er zijn die dag tal van leuke activiteiten tussen 13u-17u op de Grote Markt, in het Stadspark, de Orleanssite en in Meetshovenbos. Hou zeker de website en de facebook van Jeugdcentrum De Klinker in de gaten voor een overzicht van alle activiteiten die je die dag kan doen!

Buitenspelen en Kind- en jeugdvriendelijke stad – dat gaat hand in hand.

Uit de bevragingen van Kind- en jeugdvriendelijke stad gaven kinderen aan dat ze meer kleur, groen en speelse elementen in de stad zouden willen zien.

Jeugdcentrum de Klinker, Dienst Welzijn, de Sportdienst en Dienst Leefmilieu slaan daarom de handen in elkaar om de Grote markt die dag om te toveren tot de Groene Markt. In een oase van groen kunnen de kinderen komen springen, hun laten grimeren, een fair trade sapje trappen  en nog veel meer. Wat wilt een kind nog meer?!

Naast de Grote markt, euh nee Groene Markt!, kan je ook terecht in het Stadspark om de beentjes los te gooien. Word jij de nieuwe Hazard of toch liever Michael Jordan? De Aarschotse sportverenigingen geven het beste van zichzelf om jou een leuke dag te bezorgen.

Groener dan in Meetshovenbos kan haast niet. Dit prachtig stukje natuur biedt tal van mogelijkheden om buiten te spelen.We zetten dit dan ook graag in de kijker, in het nieuw aangelegde speelbos “ De Speeldernis ” valt die dag van alles te beleven!

En jullie lazen het goed. De Buitenspeeldag wordt dit jaar Extra Large want naast de drie locaties hierboven voegen we er nog een extra locatie aan toe! Het terrein bij de Orleanstoren biedt niet alleen ruimte voor groene vingers. Ook daar kunnen kinderen naar hartenlust spelen in de natuur. Kom dus zeker daar ook een kijkje nemen op 18 april wat de Orleanssite allemaal te bieden heeft!


Grote Markt

- Springkastelen
- Reuze bellen blazen
- Kleuterspeeltuin
- Sappentrappen
- Limbo
- Grimestand (i.s.m. Landelijke Kinderopvang)
- Snoezelruimte
- Bij warm weer: waterpret


Stadspark

- Dans
- Handbal (i.s.m. Handbalclub Aarschot)
- Voetbal
- Basket (i.s.m. GSG Aarschot)
- Multimove
- Trampolines

- Alligatortunnel
- Boogschieten

 

 


Meetshovenbos

- Bosspel in de "Speeldernis"
- Evenwichtsparcours voor kleuters
- Klimparcours
- Oriëntatielopen

Fietstocht Meetshovenbos i.s.m. Fietsersbond Aarschot

Vertrekuren van stadhuis naar Meetshovenbos: 13u30 en 15u30
Vertrekuren van Meetshovenbos naar stadhuis: 15u en 17u
Kinderen die meefietsen kunnen tussen 14u-15u en 16u-17u deelnemen aan activiteiten in Meetshovenbos.


Orleanssite

- Groentenzoektocht (i.s.m. Volkstuinraad)
- Speelzone
- Speedline (i.s.m. Arktos)
- Bezige bijen

Alle activiteiten zijn gratis en moeten gebeuren onder toezicht van ouders.

Toegankelijkheid voor kinderen en ouders met een beperking

De stad Aarschot wilt extra inzetten om de toegankelijkheid voor mensen met een beperking te vergroten. We proberen daarom verschillende activiteiten van de Buitenspeeldag inclusief te maken.

Vragen over de toegankelijkheid of nood aan assistentie die dag? Stuur een mail naar karlien.vanpee@aarschot.be of bel naar 016 63 94 66. Wij helpen je graag verder!

Tot dan!?

Het Buitenspeeldagteam