Aarschot bounces back!

Aarschot bounces back, en nog geen klein beetje ook!

Het is een moeilijke periode (geweest). Corona speelt iedereen parten, en niet in het minst de jongeren.

We zijn er van overtuigd dat veerkracht een belangrijke sleutel is tot geluk. Toen minister Somers en de Vlaamse Overheid een subsidie-oproep lanceerden over veerkracht, sloegen Jeugdcentrum De Klinker en Arktos de handen in elkaar en werkten samen een project uit om de veerkracht bij zoveel mogelijk Aarschotse jongeren te verhogen. Het resultaat hiervan zijn een hele reeks trainingen, workshops, ontheemdingen, sessies voor zowel jongeren, jeugdwerkers, leerkrachten,...

Want we willen de jongeren zelf bereiken met dit project, maar ook mensen die elke dag in de weer zijn met jongeren. Zo willen we ook hen de tools aanreiken om jongeren veerkrachtiger te maken zodat dit project een duurzame impact heeft.

 

Aanbod Aarschot bounces back:

Open aanbod: iedereen kan inschrijven:

- Open Bounce: elke woensdagnamiddag tussen 26/1 en 22/6 @ JC De Klinker. Vrije instroom

- Aandacht in actie 8 - 12 jaar: We leren voor onszelf opkomen, ons assertief op te stellen, grenzen te bewaken én te respecteren. Al doende ervaren we water er in ons lichaam omgaat en wat het effect is van ons gedrag. Tijdens het trainingsatelier versterken we ons zelfvetrouwen, onze zelfbeheersing en onze weerbaarheid.
Data en locatie: woensdagnamiddag 12/1, 19/1, 26/1, 2/2, 9/2, telkens van 13u30 - 16u + sessie voor ouders en opvoedingsverantwoordelijken op woensdag 5/1 - 19u tot 20u30 . Alle sessies gaan door @ JC De Klinker
Prijs: Gratis
Inschrijven: https://arktos.be/nl/vorming/taaiaaarschot of bdesamblanx@arktos.be

- Ontheemding WOLF:

Back to basics je eigen kracht en creativiteit ontdekken

Trainingsatelier WOLF is een positief verbindend programma van Arktos voor meisjes van 16 tot 25 jaar.

We ondersteunen je in je zoektocht naar jezelf en je plaats in de maatschappij. We trekken in groep enkele dagen de natuur in, om tot rust te komen. Comfort en technologie laten we thuis om plaats te maken voor creativiteit, eigen kracht en verbondenheid.

We vertrekken vanuit de verhalen van La Loba – de Wolfsvrouw – om samen stil te staan bij thema’s zoals zelfvertrouwen, talenten, levensritme en weerbaarheid.

Data: 5/4 - 8/4 (paasvakantie)
Prijs: Gratis
inschrijven: bdesamblanx@arktos.be

... en dan ook nog: (toeleiding via scholen, hulpverleners,...)

Ontheemdingen met de fiets, met de zeilboot, training voor jeugdwerkers, nog meer veerkrachtsessies voor jongeren,...