Kamperen in Aarschot

Zin om met je jeugdbeweging op kamp te komen in de "parel van het Hageland"? Aarzel dan niet om deze brochure eens door te nemen. Wij zijn er van overtuigd dat Aarschot een heel breed gamma heeft om jou en je jeugdbeweging een onvergetelijke tijd te bezorgen.

Voor meer info bel 016 56 62 24 of mail info@jcdeklinker.be 

Plakbeleid in Aarschot

Aarschot is een bruisende stad met tal van activiteiten, fuiven, concerten en dit willen we natuurlijk zo houden. Maar dit kan enkel en alleen indien iedereen zich aan de vooropgestelde regels houdt en mekaars activiteiten wat wil respecteren.

Bekijk hier het plakreglement.

Goe Gespeeld Gemeente

Aarschot tekent het charter van GGP – Goe Gespeeld Partij.

Spelen is een kinderrecht! En toch is het vandaag niet meer evident om echt buiten te spelen. Met het “Goe Gespeeld” charter te onderteken engageert de Stad Aarchot zich om hieraan mee te werken. Goe spelen, zonder de ‘d’ want spelen is ook nooit af of ’t is soms met een hoek af.. Want spelende kinderen  zijn geen bedreigde soort: ze mogen wel lawaai maken, wel iets gevaarlijks doen, wel vuil worden… ook al maken sommigen het hen wel knap lastig.

Tijdens de inspraakmomenten zal de stad een beleid uitstippelen rond jeugdruimte en hierover een langetermijnsvisie ontwikkelen.

In de Stad Aarschot:
- spelen kinderen in alle openbare ruimte
- spelen kinderen in het groen
- is spelen  geen overlast
- kunnen kinderen zich veilig verplaatsen
- is er voldoende speelruimte voor georganiseerd jeugdwerk
- creëren lokale beleidsmakers een verdraagzaam klimaat tav spelen kinderen
- houdt elke beleidsmaatregel rekening met de impact op kinderen en jongeren
- ontwerpen kinderen mee de openbare ruimte

Een werkgroep bestaande uit werknemers van jeugd, sport, technische zaken maar ook skaters, kinderen, inwoners zijn hard aan het werken om een Aarschots speel- en jeugdruimteplan op te stellen.

Heb je een idee? Een blinde speelvlek? Advies om een toffe ruimte in te richten?