Monitor worden bij speelplein JC De Klinker

16.02 Monitor worden bij speelplein JC De Klinker

Leuk dat je interesse hebt om animator te worden bij JC De Klinker.

Vooraleer dit kan, gooien we allerlei informatie op je af. Heb je na dit te lezen nog vragen of opmerkingen? Mail of bel gerust! Toa@jcdeklinker.be, 016/566224. Toa beantwoordt graag vragen.

Klaar? Let’s go!

  • Vanaf heden hanteert JC De Klinker het nieuwe aanwervingssysteem voor animatoren. Van vacature-deadline naar vrije instroom!

  • Jongeren vanaf 15jaar kunnen zich aanmelden bij de Klinker als start in de moniprocedure. Nieuwe starters worden uitgenodigd  voor een kennismakingsmoment. Dit wordt begeleid door Comité A (aanwerving) en valt samen met een bestaand moni-moment (bv. vorming, overleg, …). Op deze manier kunnen de starters kennis maken met de werking én met de moniploeg. Comité A bestaat uit mezelf, enkele hoofdmoni's en geëngageerde moni's.

  • We hanteren het ‘first come, first serve’-principe bij het inplannen van de starters. Per vakantieweek kunnen er 3 starters werken. Degene die zich als eerste aanmelden, worden als eerste ingepland in de weken naar hun voorkeur.

  • Starters lopen minstens 10 werkdagen startersweken onder vrijwilligersstatuut (=€25). Meer mag ook OF wordt aangeraden door Comité A.

  • Er zijn 2  evaluatiemomenten doorheen het jaar waarop alle starters die hun startersweken hebben voltooid, worden beoordeeld. Opties zijn JA/NEE/MISSCHIEN.

  • Na een positieve evaluatie (door Toa of Noor met advies van stagebegeleider-moni) verandert zijn of haar statuut van starter naar moni. Deze evaluatie wordt gepland na de paasvakantie en na de zomervakantie. Na een positieve evaluatie stappen de starters in het reguliere monitorensysteem.

Een voorbeeld om alles nog net iets duidelijker te maken :

Joske denkt op 14/04/2017 “ik wil animator worden bij JC De Klinker”. Joske belt, mailt of stapt naar de Klinker. Hij krijgt bovenstaande uitleg en beslist om hierin mee te stappen. Omdat Joske op kamp gaat met de KLJ de eerste week van juli, wil hij graag de laatste week van juli en de eerste week van augustus zijn startersdagen werken. Vooraleer hij van start gaat, wordt hij verwacht op het kennismakingsmoment voor de zomervakantie. Hierbij krijgt hij de nodige uitleg van wie, wat, waar en wanneer én ontmoet hij een hele deel van de moni’s. Neig! Laat die zomervakantie beginnen! Na 5 startersdagen heeft Joske een kort gesprek met de hoofdmoni van dienst. Die zegt enkele werkpunten waar Joske op moet letten en geeft gerichte feedback. Vooraleer Joske aan zijn tweede startersweek in de zomer start, helpt hij vrijwillig mee aan een speelstraat en neemt hij deel aan de moni-vormingsdag, gewoon voor teambuilding en speelbagage. Natuurlijk is hij aanwezig op de voorbereiding voor zijn week. Zijn tweede startersweek gaat vlot en hij krijgt lovende reacties over zijn moni-stijl! Omdat de grote evaluatie pas na de zomer valt, werkt Joske nog twee weken in augustus. Eind augustus krijgt hij te horen dat, als hij wil, wordt aangenomen als animator. Woehoew!

Vragen of opmerkingen of gewoon ‘JAAA, DOOEEN’? Bel me, schrijf me, laat me toch iets weten!

Hopelijk tot snel!

Klinker-team