FAQ

FAQ

Hieronder lees je de meest voorkomende vragen bij De Klinker. Kom je er niet uit en vind je ook verder op de website geen antwoord dan kun altijd een reactie geven via het contactformulier.

 • Hoe oud moet je zijn om te kunnen deelnemen aan de grabbelpas activiteiten?

  Grabbelpas is er voor kinderen van 6 tot 12 jaar en van 11 tot 16 jaar. Deelnemen vanaf het jaar dat je 6 jaar wordt. Om deel te nemen aan de activiteiten van de 11- tot 16-jarigen, moet je effectief 11 zijn. 11 jarigen kunnen dus kiezen tussen beide programma’s.

  Ben of word je nog geen 6 jaar, geen nood, dan kan je steeds terecht bij de vakantieclub. Bij de vakantieclub ben je welkom vanaf de dag dat je effectief 3 bent. Daarenboven laten we enkel kinderen toe die zindelijk zijn.

  Wil je nog meer weten over de voorwaarden en het programma, ga dan zeker eens een kijkje nemen onder de rubriek 'grabbelpas'.

 • Ik ben mijn jas verloren in De Klinker, wat nu?

  Voorwerpen die bezoekers vergeten zijn om mee te nemen, verzamelen we. Als we een naam tegenkomen, dan zullen we zelf proberen contact te zoeken met de eigenaar. Met kledingstukken is dat natuurlijk wat moeilijker. Ben je iets kwijt? Neem op een van de volgende werkdagen contact op met De Klinker tijdens kantooruren. Wellicht hebben we het gevonden.

 • Ik geef een verjaardagsfeestje en zou graag een springkasteel huren, kan ik hiervoor bij de uitleendienst van De Klinker terecht?

  Nee, jammer genoeg niet. Voor privé-initiatieven kan je helaas geen beroep doen op de uitleendienst. De uitleendienst van de Stad Aarschot kan enkel gebruikt worden door Aarschotse verenigingen en buurtcomité's. Organiseer je een evenement, fuif, feest, quiz, sportactiviteit en ben je op zoek naar materiaal, dan kan je dit reserveren onder de rubriek 'uitleendienst'.

 • Ik heb me ingeschreven voor een activiteit van De Klinker, maar kan niet meedoen. Krijg ik dan mijn geld terug?

  Neen, je krijgt enkel je inschrijvingsgeld indien je ziek bent en een doktersattest kan binnenbrengen op het jeugdcentrum.

 • Ik speel in een band. Kunnen we eens optreden in De Klinker?

  De Klinker wil minder ervaren bands en opkomende bands graag een kans geven om te spelen. Wat je daarvoor het beste kunt doen is een mail sturen naar info@jcdeklinker.be, met daarin een link naar je myspace of demo, met daarbij een biografie. Demo's worden in De Klinker beoordeeld door de programmeurs en opgenomen in onze database. Als de programmeurs geïnteresseerd zijn, dan zullen ze zelf contact met je zoeken. Bovenstaande geld ook voor dj's die graag eens in De Klinker willen draaien.

 • Jeugdhuis De Klinker en jeugdcentrum De Klinker? Zijn dat niet twee namen voor hetzelfde?

  Neen, jeugdhuis De Klinker is een onderdeel van het jeugdcentrum maar wordt beheerd door de jongeren zelf, en dit binnen een eigen VZW. In het jeugdhuis kan je terecht voor een drankje of een activiteit. Of je spreekt er af met je vrienden. Op die manier vult jeugdhuis De Klinker één van de vele functies van het jeugdcentrum in. Maar de jeugddienst, de club, de jeugdraad, de grabbelpas, vakantieclub en de repetitieruimtes zorgen voor de invulling van de andere functies van jeugdcentrum De Klinker. We willen namelijk zo’n goed mogelijke dienstverlening aanbieden. En daarvoor heb je niet alleen jeugdhuis De Klinker nodig, ook de andere ruimtes in het jeugdcentrum zijn heel belangrijk om een totaalpakket te kunnen aanbieden.

 • Kan ik ook 's avonds terecht in De Klinker?

  Op maandagavond kan je terecht in het jeugdcentrum. Net zoals het stadhuis is het jeugdcentrum maandagavond tem 19u30 open. Voor een volledig overzicht van de openingsuren, verwijzen we u naar de rubriek jeugddienst.

  Voor een drankje en gezellige babbel aan de toog kan je op woensdag-, vrijdag-, zaterdag-, en zondagavond terecht in het jeugdhuis vanaf 20u.

 • Wat is het rekeningnummer van De Klinker?

  • Rekeningnummer voor betalingen grabbelpas, vakantieclub, Plug In:

  BE18 7360 0321 0865
  maak steeds gebruik van de gestructureerde mededeling onderaan het factuur!

  • Rekeningnummer voor betalingen uitleendienst

  BE84 0910 1848 1559
  vermeld steeds de periode van ontlening, de vereniging en het contractnummer.

 • Wij willen graag eens in het voorprogramma van een band die in De Klinker komt. Kan dat?

  Ja, maar om er meteen even een nuchtere aanvulling bij te geven: vaak nemen bands zelf al een band als voorprogramma mee of geven ze voorkeuren door aan de programmeurs. Daarnaast kijken de programmeurs zelf ook rond naar leuke en bijpassende bands. Goede bands die een demo hebben ingestuurd hebben dan ook zeker de aandacht.