STIKSTOF + EME + Soundrascalz

Share |

18.05
STIKSTOF + EME + Soundrascalz

Doorleefde Brusselaars hebben hiphop gemaakt die luistert naar de naam STIKSTOF en ook zo smaakt. In het Nederlands houden Jazz , Omar-G , Rosko & Astrofisiks een vergrootglas voor hun leven, hun generatie, hun omgeving en bij voorkeur ook Brussel als microkosmos. Live worden ze begeleid door smaakmaker Deejay Vega en hebben ze al menige Belgische zaal omgetoverd tot een broeierige zweethaard. Kortom: verwacht dus geen grotesk gezever over champagne en blaffers maar een zichzelf in vraag stellende schets die steevast uitmondt in een feestje.

EME is het collectief rond Emeraude Kabeya (25), geboren in Kinshasa, Congo en als kleuter verhuisd naar Leefdaal, België. EME brengt “Soul & B”, een blend van soul en R&B met een funky insteek die live nog eens extra doorswingt. Denk D’Angelo, Jill Scott, Erykah Badu, The Roots en pakweg alle soul van eind jaren ’90 toen hiphop invloeden zich binnen de sound begonnen te nestelen. Live neemt EME zich de ambitie voor om de mensen te doen dansen, of naar eigen zeggen; hen te laten schuren.

Support by SoundRascalz, een 5-koppige groep mc's die zich amuseert op het podium, naast het podium, en in een klein repetitiekamertje in het hart van Leuven.

Praktische info: 
VVK €10